Skip to the content

Kurs i innovasjonsarbeid

27. September 2019, 08:00 - 12:00

Vitensenteret i Thormøhlens gate 51, Bergen

Event registration is closed.

27
Sep
image of a hand writing
Foto av Helloquence på Unsplash.com

Hvordan tilrettelegge for å arbeide målrettet og effektivt med innovasjon.

Selv om de fleste virksomheter kan vise til en og annen suksess, er det ytterst få som over tid lykkes med å skape kontinuerlig og forutsigbar vekst fra innovasjon.

En av hovedårsakene til dette er at innovasjon hittil ikke har vært satt i system på samme måte som andre fagområder. For mens selskaper gjennom det siste århundre har lært seg metoder og prosesser for å levere høy og jevn kvalitet til en stadig lavere enhetskostnad, har innovasjon blitt overlatt mer til tilfeldighetene. De som har lykkes har gjerne vært prisgitt drivkraften til enkelte individer som har kjempet mot den etablerte organisasjonen, fremfor å dra nytte av den.

Å skape kontinuerlig og forutsigbar vekst fra innovasjon krever et helhetlig system som sørger for at organisasjonen står samlet bak en innovasjonsstrategi med tilhørende strukturer, prosesser og rammeverk som sikrer at de riktige initiativene prioriteres og gjennomføres fokusert, effektivt og med kontroll på risiko.

Kursbeskrivelse

Gjennom dette kurset vil deltakerne få en innføring i de sentrale elementene som må være på plass for å lykkes med innovasjon i deres selskap, samt en forståelse for hvordan komme i gang med å bygge den nødvendige infrastrukturen for å skalere nye forretningsmuligheter på en målbevisst og effektiv måte.

 • Læringsmål: Deltakerne vil få en grunnleggende forståelse for innovasjon, samt en innføring i de sentralene strukturer og prosesser som må være på plass for at deres selskap skal skape kontinuerlig og forutsigbar vekst fra innovasjon.
 • Forberedelser: Selskapets eksisterende innovasjonssystem måles i forkant av samlingen gjennom en 5 minutter lang web-basert undersøkelse.
 • Målgruppe for kurset
  • Etablerte selskaper som enten har eller vurderer å etablere en dedikert satsning på innovasjon
  • Roller: CxOs og personer som har ansvar for innovasjon og forretningsutvikling i selskapet
 • Varighet: 4 timer
 • Type: Workshop, hvor deltakerne blir introdusert for teori og rammeverk, samt konkrete oppgaver for å relatere læring til praksis
 • Eksamen: Ingen
 • Kursansvarlige: Caspar M. Lund og Ove Kvalsvik

Dette kurset er ett av 4 uavhengige halvdagskurs som vi nå lanserer. De andre kursene er «Kurs i smidig teknologiutvikling», «God presentasjonsteknikk i salg» og «Bli mer kundesentrisk i salgsprosessen».

Deltakelse og kostnad

Arrangementet er åpent for alle i målgruppen og gratis for GCE Ocean Technology partnere og medlemmer. For alle andre er kursavgiften kr. 1.500,-.

Les mer om medlemskap i GCE Ocean Technology.

Påmelding

Påmelding i påmeldingsskjema innen fredag 20. september kl. 12.00.

Contact Information

Kai Stoltz

Business Development Manager

Kai Stoltz

Kursledere

Caspar M. Lund

Caspar er en anerkjent kurs- og foredragsholder innen forretningsutvikling, innovasjon og vekst. Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, og har etterutdanning innen design thinking, forretningsmodellering og innovasjon fra NHH og Danske Tekniske Universitet.

Caspar har bred erfaring fra ulike bransjer slik som energi, media, forsikring og retail. De siste 8 årene har han gjennomført over 30 kurs for over 200 selskaper som Aker Solutions, BKK, TV2, CCB, Trelleborg og KnowIT.

Ove Kvalsvik

Ove har de siste åtte årene arbeidet som strategi- og innovasjonskonsulent og har hjulpet selskaper innenfor en rekke bransjer med å sette strategisk retning, samt etablere strukturer, prosesser og kompetanse for innovasjon.

Ove har sterk kompetanse og praktisk erfaring med anerkjente rammeverk som Lean Startup, Design Thinking, Jobs to be Done og GV Design Sprint. Han har også utviklet egne metoder og verktøy som kombinerer disse.