Skip to the content

Kurs i smidig teknologiutvikling

04. October 2019, 08:00 - 12:00

Vitensenteret, Thormøhlensgate 51, Bergen

Event registration is closed.

4
Oct

Dette kurset vil blant annet gi deg en helhetlig forståelse av de mest anerkjente skolene innenfor innovasjon; Design Thinking, Lean Startup, Jobs to be Done og Design Sprint, og hvordan hver av disse komplementerer hverandre.

Studier viser at hele 90 prosent av alle innovasjoner feiler. En av de viktigste årsakene til dette er at innovasjonsprosjekter er forbundet med høyere grad av usikkerhet og risiko enn andre typer prosjekter som ligger nærmere selskapets kjerne.

Denne usikkerheten må gjenspeiles i både tankesett og arbeidsprosesser, som er vesentlig forskjellig fra å videreutvikle etablert virksomhet.

Kursbeskrivelse

Dette kurset vil gi deltakerne en helhetlig forståelse for de mest anerkjente skolene innenfor innovasjon; Design Thinking, Lean Startup, Jobs to be Done og Design Sprint, og en forståelse for hvordan hver av disse komplementerer hverandre.

Deltakerne vil også få en innføring i en helhetlig prosess som kombinerer det beste fra de fire nevnte skolene, og både teoretisk og praktisk innføring i hver av fasene fra prosjektet igangsettes til man har en validert forretningsmodell.

 • Læringsmål: Deltakerne vil få forståelse for hva som kreves for å lykkes med innovasjon og en innføring i de ulike fasene og aktivitetene gjennom innovasjonsprosessen. Deltakerne vil også gå tilbake fra kurset med en praktisk anvendbar «playbook» som blant annet inneholder over 50 konkrete verktøy som setter deltakerne i stand til å arbeide effektivt med innovasjon på egenhånd.
 • Forberedelse: Ingen forberedelse er nødvendig.
 • Målgruppe for kurset: Selskaper: Alle typer selskaper
 • Roller i selskapene:
  • CxO
  • Ansvarlig innovasjon
  • Produkteiere og produktsjefer
  • Alle som er involvert i produkt- og tjenesteutvikling
  • Mellomledere med ansvar for produkt- og tjenesteutvikling
  • Forretningsutviklere
 • Varighet: 4 timer
 • Type: Foredrag og praktiske øvelser
 • Eksamen: Ingen
 • Kursansvarlige: Caspar M. Lund og Ove Kvalsvik

Dette kurset er ett av 4 uavhengige halvdagskurs som vi nå lanserer. De andre kursene er «Kurs i Innovasjonsarbeid», «God presentasjonsteknikk i salg» og «Bli mer kundesentrisk i salgsprosessen».

Deltakelse og kostnad

Arrangementet er åpent for alle i målgruppen og gratis for GCE Ocean Technology partnere og medlemmer. For alle andre er kursavgiften kr. 1.500,-. Les mer om medlemskap i GCE Ocean Technology.

Påmelding

Påmelding i påmeldingsskjema.

Contact Information

Kai Stoltz

Business Development Manager

Kai Stoltz

Kursledere

Caspar M Lund

Caspar er en anerkjent kurs- og foredragsholder innen forretningsutvikling, innovasjon og vekst. Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, og har etterutdanning innen design thinking, forretningsmodellering og innovasjon fra NHH og Danske Tekniske Universitet.

Caspar har bred erfaring fra ulike bransjer slik som energi, media, forsikring og retail. De siste 8 årene har han gjennomført over 30 kurs for over 200 selskaper, der i Aker Solutions, BKK, TV2, CCB, Trelleborg og KnowIT.

Ove Kvalsvik

Ove har de siste åtte årene arbeidet som strategi- og innovasjonskonsulent og har hjulpet selskaper innenfor en rekke bransjer med å sette strategisk retning, samt etablere strukturer, prosesser og kompetanse for innovasjon.

Ove har sterk kompetanse og praktisk erfaring med anerkjente rammeverk som Lean Startup, Design Thinking, Jobs to be Done og GV Design Sprint. Han har også utviklet egne metoder og verktøy som kombinerer disse.