Skip to the content

Kurs: Bli mer kundesentrisk i salgsprosessen

18. October 2019, 08:00 - 12:00

Vitensenteret, Thormøhlens gate 51, Bergen

Event registration is closed.

18
Oct

På dette kurset vil du lære å gå fra tradisjonelt produktsentrisk salg til kundesentrisk salg. Dette betyr at man i større grad samhandler med kunden i salgsprosessen, og involverer kunden i større grad i den ferdige leveransen.

Det finnes en rekke ulike tilnærminger til B2B salg av tekniske løsninger. Den vanligste er å selge basert på gitte definerte produkter med gitte priser til mer komplekse løsninger hvor man kombinere produkter og tjenester.

Dagens salgsmetoder har fokus på blant annet spørsmålsteknikker, salgstrakt, key account management og systemstøttet salgsprosess. Dette henger lite sammen med måten produkt- og tjenesteutviklerne (forretningsutviklerne, UX designerne, teknologene) arbeider på.

På dette kurset vil vi lukke dette gapet. Vi trener salgsteamet i å gå fra tradisjonelt produktsentrisk salg til kundesentrisk salg. Dette betyr at man i større grad samhandler med kunden i salgsprosessen, og involverer kunden i større grad i den ferdige leveransen.

Kursbeskrivelse

Kurset vil gå gjennom de tre ulike tilnærmingene; produktsentrisk, løsningssentrisk og kundesentrisk salg. Det å forstå disse ulike typene vil gi organisasjonen nye perspektiver på måten man skal tenke salg, organisere salgsressurser og hvilken strategiske valg man bør ta videre.

 • Forberedelse: Ingen forberedelse nødvendig.
 • Målgruppe for kurset: Selskaper: Alle typer selskaper
 • Roller i selskapene:
  • Daglig leder
  • Salgsledere
  • Forretningsutviklere
 • Varighet: 4 timer
 • Type: Foredrag og diskusjon
 • Eksamen: Ingen
 • Kursansvarlige: Caspar M. Lund og Ove Kvalsvik

Dette kurset er ett av 4 uavhengige halvdagskurs som vi nå lanserer. De andre kursene er «Kurs i smidig teknologiutvikling», «God presentasjonsteknikk i salg» og «Kurs i innovasjonsarbeid».

Deltakelse og kostnad

Arrangementet er åpent for alle i målgruppen og gratis for GCE Ocean Technology partnere og medlemmer. For alle andre er kursavgiften kr. 1.500,-. Les mer om medlemskap i GCE Ocean Technology.

Påmelding

Påmelding i påmeldingsskjema.

Contact Information

Kai Stoltz

Business Development Manager

Kai Stoltz

Kursledere

Caspar M Lund

Caspar er en anerkjent kurs- og foredragsholder innen forretningsutvikling, innovasjon og vekst. Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, og har etterutdanning innen design thinking, forretningsmodellering og innovasjon fra NHH og Danske Tekniske Universitet. Caspar har bred erfaring fra ulike bransjer slik som energi, media, forsikring og retail.

De siste 8 årene har han gjennomført over 30 kurs for over 200 selskaper, der i Aker Solutions, BKK, TV2, CCB, Trelleborg og KnowIT.

Ove Kvalsvik

Ove har de siste åtte årene arbeidet som strategi- og innovasjonskonsulent og har hjulpet selskaper innenfor en rekke bransjer med å sette strategisk retning, samt etablere strukturer, prosesser og kompetanse for innovasjon.

Ove har sterk kompetanse og praktisk erfaring med anerkjente rammeverk som Lean Startup, Design Thinking, Jobs to be Done og GV Design Sprint. Han har også utviklet egne metoder og verktøy som kombinerer disse.