Skip to the content

Vind i vest

06. September 2022, 08:30 - 11:00

Straume teknologisenter, Straume.

Event registration is closed.

6
Sep

Med store ambisjoner for utbygging av havvind i Norge og utredning av den første flytende havvindparken av kommersiell størrelse i norske farvann vest for Bergen, er det store muligheter for næringslivet i Vestland. Bli med på vårt frokostseminar og hør om Equinors planer for Trollvind, hva ledende politikere i regionen tenker om havvind i Vestland og hvordan Huisman har posisjonert seg i havvindmarkedet.

Norge har satt seg mål om 30 GW havvind installert innen 2040, og før sommeren kom nyheten om at Equinor og partnerne Petoro, TotalEnergies, Shell og ConocoPhillips ser på muligheten for en flytende havvindpark i Troll-området, omtrent 65 kilometer vest for Kollsnes i Vestland.

Med en installert kapasitet på om lag ~1 GW og årsproduksjon på ~4,3 TWh, med oppstart i 2027, kan Trollvind avhjelpe kraftbehovet til elektrifisering av olje- og gassinstallasjoner, fremskynde havvindsatsingen i Norge og levere ekstra kraft til Bergens-regionen.

Vi inviterer til et frokostseminar der vi får høre om Equinors planer for Trollvind, hva ledende politikere i regionen tenker om havvind i Vestland og hvordan Huisman har posisjonert seg i havvindmarkedet.

Hvilke muligheter gir dette for næringslivet i Vestland, og hva kan det bety for Bergensregionen som havvindregion?

Program

08:30 Frokost og mingling
09:00 Programmet starter

  • Velkommen, Tom Georg Indrevik, ordfører i Øygarden og Natalia Golis, fylkesvaraordfører i Vestland
  • Equinors planer for flytende havvind i Norge og for Trollvind, Sonja Chirico Indrebø, direktør for flytende havvind og prosjektdirektør for Trollvind
  • Presentasjon av Jan-Dagfinn Lund, CEO, Coast Center Base (CCB)
  • Panelsamtale: Hva kreves for å bli en havvindregion? Tom Georg Indrevik, Natalia Golis, Sonja Chirico Indrebø og Jan-Dagfinn Lund.
  • Hvordan etablere seg i det globale havvindmarkedet? Jan Atle Andresen, Regional Director, Huisman Norway
    Q&A

11:00 Slutt

Deltakelse og kostnad

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Påmelding

Påmelding i påmeldingsskjema innen mandag 5. september kl. 12.00.

 

Frokostseminaret arrangeres i samarbeid med:

     

Contact Information

Karianne Kojen Andersen

Innovation Manager

Karianne Kojen Andersen