Skip to the content

Temakveld om havet

28. November 2022, 16:30 - 20:00

Nansensenteret, Jahnebakken 3, Bergen

Event registration is closed.

28
Nov

Jobber du i havnæringene?: Nansensenteret, Maritime Bergen og GCE Ocean Technology inviterer deg som jobber i havnæringene velkommen til et møte rundt viktige problemstillinger som våre marine næringer er opptatt av.

Bli med på en kveld der vi sammen kan skape en felles plattform for samarbeid og fremtidige felles prosjekt.

Program

16:30 Velkomst, aperitiff
17:00 Om Nansensenteret (NERSC) – hvorfor vi er samlet, Tore Furevik, direktør, NERSC

  • Forventninger og kunnskapsbehov, Siv Remøy-Vangen, CEO, Maritime Bergen
  • Forventninger og kunnskapsbehov, Owe Hagesæther, CEO, GCE Ocean Technology

17:30 Nansenterets rolle og produkt:

  • EU sine marine miljøovervåkningstjenester: Hva tilbys av sanntidsprodukt relevant for industrien? Hvor langt frem kan vi varsle? Nytt EU prosjekt ACCIBERG. Nansensenterets rolle og produkt. Av Laurent Bertino, forskningsleder, NERSC.
  • Mer presise varsler for algeoppblomstringer og økosystem: Kan vi varsle algeoppblomstring, groe på skip? Nytt EU prosjekt NECCTON. Nansensenterets rolle og produkt. Av Annette Samuelsen, forskningsleder, NERSC.
  • Et kvantesprang i hvordan vi kan beskrive havis: Hva er det unike med Nansensenterets havismodell? Hva kan senteret levere som ingen andre kan? Hvor presise er havisvarslene? Av Einar Olason, forskningsleder, NERSC.

18:00 Tapasmiddag, rundebords samtaler
18:45 Nansensenterets rolle og produkt:

  • Radarkontroll og global skipsruting: Hvordan kan vi beregne strøm fra satellitt (altimeter og SAR)? Beskrivelse av prosjekt på global skipsruting. Av Johnny A. Johannessen, forskningskoordinator, NERSC.
  • Kan vi stole på gårsdagens statistikk?: Hvor representativt er statistikk basert på fortidens data? Hvorfor er det viktig å se på svingninger i klima over tid – og å kunne varsle slike? Av Francois Counillon, forskningsleder, NERSC.
  • Kan vi stole på morgendagens klimavarsel?: Hva er et klimavarsel? Hvilke anvendelser har de? Hvordan blir vintrene fremover? Av Helene Langehaug, prosjektmanager, NERSC.

19:15 Hvilke muligheter for finansiering finnes i Forskningsrådets og EUs utlysninger, Rigmor Fardal, seniorrådgiver, Norges forskningsråd
19:30 Plenumsdiskusjon – representanter fra næringene: Hvilke nytter ser næringene i det som har blitt presentert? Hvordan kan Nansensenterets kompetanse bidra til å forbedre kvaliteten på deres produkter og aktiviteter? Hvordan tar vi dette videre i konkrete prosjekt?

Deltakelse og kostnad

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Påmelding

Påmelding innen 17. november kl. 12.00.

 

Temakvelden er arrangert i samarbeid med:

 

  

Contact Information

Bjarte Fagerås

Senior R&D Advisor

Bjarte Fagerås