Skip to the content

HAVlunsj - havteknologi møter romfart og fornybar energi

23. May 2019, 11:30 - 12:30

Vitensenteret, 2 etg. Thormøhlens gate 51, Bergen

Event registration is closed.

23
May
image with ocean and logos

Vi inviterer til HAVlunsj der vi får være med på søk etter romfartøy på store havdyp og får et innblikk i hvordan et selskap rigger seg for satsning mot havvind.

HAVlunsjen denne gangen gir oss et innblikk i hvordan en industriaktør rigger seg for satsning mot offshore vind, samt historien om hvordan et selskap i Bergen dro på leting etter Apollo 11 med Jeff Bezos (Amazon) og autonom kartlegging av dypvannsmineraler. For dem som ikke vet hva Apollo 11 er så er det altså den romekspedisjonen hvor Neil Armstrong og Buzz Aldrin ble de første menneskene som landet på månen i 1969. De fleste kjenner sikkert til sitatet «That's one small step for a man, one giant leap for mankind».

Program

11:30 Eksempler på hvordan norsk kompetanse og teknologi kan benyttes mot offshore vindkraft, Lars Havorsen, CEO Semco Maritime
12:00 Med Jeff Bezos på jakt etter Apollo 11 i Atlanteren og autonom kartlegging av dypvannsmineraler, Frode Gaupås og Per Norvald Boge, Swire Seabed

Deltakelse og kostnad

Havlunsjen er gratis og åpen for alle.

Påmelding

Påmelding innen 22 mai kl. 12:00.

 

Seminaret arrangeres i samarbeid med:

                      

 

Contact Information

Kai Stoltz

Business Development Manager

Kai Stoltz

OIA

VIS og de tre havklyngene GCE Ocean Technology, NCE Seafood Innovation Cluster, NCE Maritime Cleantech og Maritime Bergen står bak VIS Ocean Industries.

Som en del av opplegget for inkubatoren arrangeres det månedlig en HAVlunsj i Mellomrommet hos VIS.