Skip to the content

HAVlunsj

29. August 2019, 10:30 - 12:00

Vitensenteret, Thormøhlensgate 51, Bergen

Event registration is closed.

29
Aug
image of logos

HAVlunsjen er denne gangen i regi av Maritime Bergen og temaet er Blå bybane: Vanntett konsept eller våt drøm?

Tett som regndråper planlegges nye utviklingsområder i Bergen. Møllendal, Damsgård og Solheimsveien er allerede kommet langt, mens Laksevåg og Sandviken har full fart fremover. Godsterminalen på Dokken skal flytte ut, og allerede står bedrifter og boligutviklere i kø for å flytte inn i dette nye maritime kollektivet.

Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet, Akvariet og andre aktører har bestemt eller uttrykt ønske om å flytte inn. Likevel er det vanskeligere å etablere et godt kollektivsystem på land i en by som har hav på alle kanter. Stadig flere tar derfor til ordet for en blå bybane – hurtigbåt – som kan binde Bergen sammen. Hvordan utvikle indrefilet vi Havbyen Bergen med en blå bybane til det beste for bergenserne som i fremtiden skal bo og jobbe her?

Program

10:30 Enkel bevertning
11:00 Introduksjon, Siv Remøy-Vangen, daglig leder i Maritime Bergen
11:10 Konsept: Blå bybane, Nancy Jøssang, forhenværende leder Ressursgruppe byutvikling i Bergen Næringsråd og leder for Opus
11:30 Teknologiske løsninger for blå bybane, Håvard Tvedte, Project Manager, NCE Maritime CleanTech
11:50 Spørsmål fra salen og avslutning

Deltakelse og kostnad

HAVlunsjen er gratis og åpen for alle.

Påmelding

Meld deg på HAVlunsj.

 

 

Contact Information

Kai Stoltz

Business Development Manager

Kai Stoltz

HAVlunsj

HAVlunsj er en serie med lunsjmøter i regi av VIS, Maritime Bergen, GCE Ocean Technology, NCE Seafood Innovation Cluster, NCE Maritime CleanTech og Marineholmen.

HAVlunsj er en uformell møteplass for havnæringene, med fokus på kompetanseheving og nettverksbygging. HAVlunsj blir arrangert nest siste torsdag i måneden.