Skip to the content

100ScaleUP

Åtte norske selskaper mottok toppmoderne oppskaleringskunnskap fra professor Bill Aulet fra Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship i Boston. For tredje år på rad inviterte vi våre partnere og medlemmer til å delta i vårt vekstprogram 100ScaleUPs.

100ScaleUPs er et unikt oppskaleringsprogram for havindustriene organisert av GCE Ocean Technology sammen med Handelshøyskolen BI, MIT Massachusetts Institute of Technology og VIS.

Kullet med medlemsbedrifter som meldte seg på vår vekst-aksellerator for 2020 var en rekke høyt motiverte og lovende havteknologiselskaper fra klyngen:

  • Head Energy Multicontrol
  • ProAnalysis
  • Greenstat
  • ProWellPlan
  • Dimeq
  • Aanderaa Data Instruments
  • CCB Subsea
  • Earth Science Analytics

Jobbet med prosjekter fra egen bedrift

Selskapene fikk jobbe med sine egne selskapers skaleringscaser gjennom hele programmet og resultatene er imponerende og vil bli delt med resten av klyngen på våre møteplasser og i form av at fjorårets deltakere vil fungere som mentorer for neste kull med deltakere i 2021.

Som foreleser er Bill Aulet uovertruffen der han bruker sine konkrete erfaringer og eksempler for å illustrere konseptene i ScaleUp, Inger Graves, Aanderaa Data Instruments.

Den 24-trinns disiplinert-entreprenørskaps-modellen smelter sammen det beste fra metoder som Lean Startup, Design Thinking, Jobs to Be Done og Business Model Canvas for å gi et veikart gjennom gründerreisen og fram til suksess.

Hvem er din kunde, hva kan du gjøre for kunden din, hvordan skaffer kunden produktet ditt, hvordan tjener du penger på produktet ditt, hvordan designer og bygger du produktet, og ikke minst, hvordan skalerer du virksomheten din.

Alt dette og mer får deltakerne jobbet med gjennom en 12-ukers læringsopplevelse fordelt på flere moduler.

Digital versjon i 2020

For mange er den mest spennende delen av dette ScaleUp-programmet en ukes intens oppskalering av virksomheten ved Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship i Cambridge Massachusetts. Denne modulen gikk digitalt i 2020 pga. Covid-19, men professor Bill Aulet, mestret formatet utmerket og deltakerne var godt fornøyde med sesjonen.

– Bill Aulet har med sine 25 års erfaring fra bedrifter og nyetableringer skapet et unikt rammeverk for selskaper og start-ups som med sikkerhet vil øke sannsynligheten for suksess. Det er veldig inspirerende og motiverende å jobbe med konkrete verktøy! sa Jarle Kvamme, økonomidirektør i Earth Science Analytics etter modulen.

Vi ser fram til å arrangere programmet for fjerde gang i 2021.